Lundsjödag

Diezel & mamma Cherry


CaliberDevil

Vår lördag har spenderats i Lundsjön hos Stina och Marcus. Väldigt länge sedan sist.!
Timmarna gick snabbt, och tillbringades mestadels i vallhagen. Diezel & jag vallade ankor för första gången, roligt men svårt! De är så känsliga, och minsta rörelse gör att de flyttar sig. Duffen skötte sig faktiskt mycket bättre än jag trodde, och var riktigt duktig.
Vi vallade fårskallar också! Minns knappt när vi gjorde det senast, måste varit i höstas… Så lite het var han till en början. Men efter lite coaching från Stina så kändes det som att vi kom in i ett ganska bra flow, och kunde flytta runt fåren lugn och fint. Så kul när man känner att det fungerar! Började lite smått lägga in kommandon för höger o vänster, vilket han snappade upp väldigt snabbt.
Är övertygad om att vallningen är bra för Diezel, han är ju ofta väldigt osäker i sig själv, men i vallhagen växer han mycket.

Elvin fick också träffa fåren och ankorna. Han tyckte det var häftiga, och framförallt fåren var vääldigt roliga.
Inne hos ankorna var han lös och studsade glatt efter dem när han insåg att det flyttade sig för honom, och hos fåren så gick vi bara efter dem några varv i koppel. Han blev så stolt när han insåg att han kunde flytta på även dem!

Jag hoppas innerligt att vi kommer att ha bra vallningsmöjligheter i framtiden, för det är verkligen så jäkla roligt. :)
Det var kul att se Stina & Caliber valla också, de har utvecklats massor sedan jag såg dem senast!

Jag hade hoppats att grabbarna skulle vara lika trötta som jag efter en heldag utomhus, men icke…
Fullfart minnsann. Var får de all energi ifrån?

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *