världens bästa fredag.

Under förmiddagen åkte jag och pojkarna iväg till Enköpings BK, där vi mötte upp Julia, Korthårscollie-Kaj, Åsah & Aussie-Rusa. Jag och Julia har känt varandra via bloggarna några år, och Åsahs blogg har jag också kikat in på några gånger tidigare. Så himla roligt att äntligen ses live!! :-)
Härliga tjejer & härliga hundar! Kaj känns det som att jag träffat tidigare då jag läst så mycket om honom, han är så stilig den grabben! Och det var kul att få se Rusa live också, då hon verkligen tilltalat mig genom bilderna jag sett. Hon var lika söt i verkligheten, både till sätt och utseende! Lydnad stod på schemat. Och känslan med Diezel blev otroligt härlig på slutet, länge sedan vi hade DEN känslan i lydnaden. Lycka!

Han fick köra ur sig lite energi genom några inkallningar & kullerbyttor i leran, och sen nötte vi på fria följet då det är det som känts sämst på sistone. Kanske på grund av att jag vet hur bra han faktiskt kan gå.
Fick med mig mycket tack vare tjejerna, framförallt så ska jag börja använda mig av omvänt lockande så fort jag märker att han börjar stiga i aktivitetsnivå. Det gav väldigt fina resultat idag! Skönt att ha något att kunna ta till, har känt mig så handfallen på sistone gällande lydnaden med Diezel. Han visade även att han tyckte det var ganska jobbigt med människor som gick riktigt nära under fria följet, så det ska vi öva på. Jag måste även komma ihåg att ge honom ett frikommande innan jag flyttar mitt fokus från det vi pysslar med, så att han inte sitter kvar i fotposition när jag har fokus på exempelvis den jag pratar med, då blir han väldigt osäker på vad som förväntas av honom. Förståeligt!