tävlingstankar.

IMG_8277

Lördagkvällen blev en trevlig sådan och spenderades i Fagerstas inomhushall tills klockan var sent, sov sen några få timmar innan det var dags att kliva upp igen, för att åka iväg till Surahammar. Hundfolk alltså, knäppa!

Det var i alla fall tävlingsdags imorse, och jag var grymt nervös. Främst över gruppmomenten, då han helt oväntat reste sig sist vi tävlade.
Men både sitt i grupp & platsliggningen gick bra. Han låg till och med med hakan i backen när jag kom tillbaka, väldigt skönt!

Bedömningsmässigt var det inte den enklaste tävlingen vi varit på, om vi säger så. Med SM-Domare x2 på planen. Domare & bakdomare.
Men även om poängen blev låga, så känner jag mig ändå nöjd med flera delar.
De största felen idag  berodde helt och hållet på missar från min sida. Den där jäkla nervositeten alltså.!
Men får vi lite rutin på lydnadstävlandet framöver så kanske det blir ordning på det, så att jag kan gå rätt i z:at, låta bli att förstöra rutskicken osv… Hoppas jag. ;-)

Nåväl, fokus på det som var bra idag!
Han kändes riktigt fin i fria följet, inte så hetsig som jag trodde han skulle vara i och med tävlingssituation.
Roligt att språngmarschen blivit så pass mycket bättre att den är bra även på tävling.
Vid rutan strulade jag som sagt till det för honom, men jag är ändå nöjd över att jag lyckades dirigera om honom så att han tillslut hamnade rätt.
Jag lyckades låta bli att bli frustrerad, och han klarade av att jobba vidare på avstånd trots att det blev fel från början. Det är framsteg för oss båda två.
Utöver det är jag glad att han tog rätt apport vid dirrigeringsapporteringen & framförallt så är jag jättejätteglad att han tog rätt vittringspinne!
Dessutom kändes det skönt, att de missar som uppstod inte kom som några totala överraskningar. Det är lättare att ta sådant man vet att man behöver jobba på, än när helt oväntade saker sker.

Summan av kardemumman, Diezel är världens finaste hund & jag är nöjd med hans insats. ♥
Jag ska bara se till att sköta mitt ordentligt också, i både träning & tävling. För vi ska ha det där satans championatet i år, så är det bara.!


Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *