folsbergadagar.

Solen har precis letat sig fram och skiner nu in genom köksfönstret här i Folsberga, Elvin & Bruno ligger och sover, nöjda efter promenad och jag har stoppat i mig lite frukost. Jag klev upp för att hejdåkrama bästa Linda imorse innan hon åkte iväg för att jobba, och har nu några timmar att fördriva innan det bär av mot tåget, och vidare hem till Sundsvall. Det tar som vanligt emot lite att åka härifrån, få ställen där jag trivs så bra, men jag längtar efter att få krama om Diezel!


Dagarna här har varit fina & innehållsrika. Lördagen spenderades tillsammans i stallet med Eva som har Elvinsystern Esther, väldigt mysigt att få pussa lite på Evas fina hästar då det var ett tag sedan jag andades in hästdoft! Kvällen bjöd sedan på födelsedagsmiddag (Evas födelsedag!) och umgänge i Idåshuset tillsammans med Linda, Eva  och även Lisa och Jossan som anlände lagom till middagen. God mat och toppensällskap kunde ju inte leda till annat än en trevlig kväll. :-)

Söndagen innebar tidig uppstigning och därefter någon timme i ett kallt ridhus där några av minikrokodilerna ställdes ut på en valputställning. Elvin både stod och sprang fint, men behöver lite mer träning i att hanteras av främmande personer på deras vilkor. Han är mycket för att saker ska göras så som han själv tycker är bäst, vilket jag inte alltid uppskattar. ;-) Folsbergavalparna var självklart de allra finaste på hela utställningen och alla de små skötte sig bra. Väldigt roligt att få se de andra igen, och det finns absolut flera likheter mellan syskonen!!
På hemmaplan igen vankades härlig promenad tillsammans med Linda, Lisa och hundarna. Vi avslutade sedan med att ta familjeporträtt av gänget (Mamma Modja, Morbror Loi & syskonen Elvin, Edith o Bruno). Finaste!


Måndagen var en lite pirrig dag, Västeråstripp stod på schemat och anledningen till det var att jag skulle kika på hus. (Vuxenpoängen haglar!) Ett litet sådant, ca 2 mil utanför stan som skulle hyras ut. Det håller på att renoveras men såg ut att kunna bli väldigt bra, och hyresvärden var en trevlig sådan. Bra känsla! Har eventuellt ett litet hus till på g som ska kollas upp, annars kommer jag tacka ja till detta. Helt underbart att få bo på landet igen, och nu känns den inplanerade flytten mer verklig än innan. Spännande, men också väldigt läskigt att flytta till en helt ny stad där jag knappt känner någon. Men man måste väl vara lite galen ibland kanske!
Efter hustittandet åkte vi vidare till Erikslund och fördrev några timmar med att äta, skratta och titta i affärer. Speciellt mycket shopping blev det inte, med det kan det nog bli framöver med tanke på att huset låg endast några minuter därifrån.

Även gårdagen blev en välfylld dag, jag började dagen med att plugga, och Linda med att städa, innan vi åkte in till Enköping för att uträtta några ärenden och stadspromenera med Edith och Elvin. Mer plugg väntade när vi kom hem, och jag satt sedan fastklistrad vid datorn under eftermiddagen och skrev hemtenta i psykologi. Den kändes inte så svår, men jag känner mig väldigt osäker på om jag fyllde ut svaren tillräckligt mycket… Menmen, nu vet jag ju i alla fall hur den är upplagd om jag skulle behöva göra om den senare!
Tisdagen avslutades därefter med middag, glöggdrickande och babbel i Evas lilla torp. Innan jag och Linda åkte hemåt passade jag på att pussa på hästarna och kika på de söta fåren också medan Elvin röjde omkring tillsammans med Esther. Elvin har aldrig varit speciellt nära hästar tidigare, men även han pussade lite på Britta med vad som såg ut att vara skräckblandad förtjusning. ;-)

Bra har vi som sagt haft det här, med fina människor som satt guldkant på dagarna ♥

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *