Fotograf Sofie Gustafsson »

trotsålder.

Igår var vi iväg och tränade lydnad tillsammans med ett gäng trevliga tjejer i fint men kallt väder! Lite ordentlig lydnadsmotivation började leta sig tillbaka igen, och jag tycker Diezel arbetade bra för att inte ha tränat ordentligt på länge. Lite speedad var han, men lyckades ändå hålla ihop helt okej. Vi behöver absolut komma iväg och träna med störning mer regelbundet, och inte bara vara lata och träna hemma… Där finns brister.
Elvin och jag har en ganska jobbig period just nu, det tar på psyket stundvis att ha en unghund.! Speciellt om denne har väldigt mycket egen vilja och ofta kan bäst själv.
Dock har han självklart många fina sidor också, och jag tycker fortfarande om honom väldigt mycket. ;-) Försöker låta dem få minst en varsin promenad/egentid utomhus nu, då båda verkar må bra av det.
Att kunna lägga all fokus på Elvin är även nyttigt för vår relation. Vi hade en härlig promenad med små inslag av träning imorse i solen och det är verkligen otroligt skönt att bo så att han kan få springa av sig all energi han har i sina långa älgkalvsben.

Suttit och kikat i inredningstidningar under förmiddagen, och försöker lista ut hur jag vill ha det här hemma.
Det börjar klarna lite.. men då kommer ju problemet med att man helst skulle vilja köpa alla saker man vill ha på en gång, vilket blir lite svårt när plånboken är halvtom. ;-) Får ta det lite i taget helt enkelt! Känns som att det kommer bli fint här när det väl blir färdigt i alla fall.
Eftermiddagen har spenderats i Erikslund (efter att jag snurrat omkring i jakt på en bensinmack och kört fel ett antal gånger, blir inte kloook på detta.) tillsammans med Eva för fika & shopping (för Evas del). Trevliga timmar blev det och jag är glad att hon och jag köpte valp ur samma kull, annars hade vi förmodligen aldrig träffats!

Det kliar i fixar-fingrarna just nu, så jag ska dona lite här hemma innan jag fixar något att äta och fortsätter med mitt inredningsplanerande, hihi.
Måste ju även säga tack för alla era gulliga kommentarer jag fått på sistone om huset & flytten, det värmer! :-)

  • Emma - Jag känner igen det där med en jobbig unghund just nu som kan och vet bäst själv. XD Tur det går över… förhoppningsvis. ;)

    Kul med inredningsplaner, men ja, det är ju synd att det ska vara plånboken som sätter stopp för vad man kan göra på en gång.ReplyCancel

  • Marlene - Bra att du ansåg oss vara trevliga, inte alltid vi fått höra det ;)

    Jag längtar inte tillbaka till Fokus slyngelålder även om Elvin är väldigt charmig och fin att se på =) Men det är ju som alla sagt för att trösta mig när Fokus var som värst: Det är de värsta odågorna som blir de bästa hundarna ;) Och även om jag inte trodde dem nu så får jag väl erkänna att de hade rätt, man uppskattar dem på ett helt annat sätt och väldigt väldigt mycket när de börjar arta sig ;)

    Ses väl på fredag?! :) Hittar du till Ica Maxi på Hälla? Alltså du ska inte irra dig till Erikslund utan köra till andra sidan stan (mot stockholm) =)ReplyCancel

  • Maja - Han är ju för söööööt!!!ReplyCancel

  • Sanna och flocken - Hahaha låter som att Fräck och Elvin skulle kunna göra mycket roliga jävulskap tillsammans nu ;) Båda verkar kunna och veta bäst!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*