Träningslördag + film

Tog mig upp ganska tidigt i morse, och gick ut med hundarna direkt efter frukost.
Blev lite foto och bus, sedan fick Indra gå in, och jag och Diezel tog med oss träningsgrejer och lilla kameran + stativ och förflyttade oss ner till vägkorsning för lite mer träningsyta :)
Det var väl inget höjdarpass men det mesta gick i alla fall helt okej. Hans fokus under foten kändes bra, bortsett från att han riktade uppmärksamheten mot apporteringstränande grannar när de blåste i visselpipa en gång. Som ni kan se på filmen ligger han rätt långt fram också, men det har i alla fall blivit bättre.
Inkallningen var sådär – han kan stanna snabbare, vi jobbar vidare på det. Använde ”stå” förut, men har nu provat ”stanna” hörde någon som bytte till det och fick då hunden att stanna snabbare. Men det verkar inte göra någon större skillnad på Diezel.
Spelar det förresten någon roll om man säger stå eller stanna på tävling?

Vi kämpar vidare med rutan. Åh. Lite galen blir jag. Ena stunden gör han det jättesnyggt, nästa är det helt knas.
Känns som att vi hållit på med rutan i evigheter… Vad gör jag för jäkla fel egentligen?!
Jaja. Vi jobbar vidare… Har mestadels kört med target idag. Men han kan trots det ibland få för sig att ställa sig ett par meter framför rutan.
Fokus har idag legat på att belöna framåt (från mitt håll sett) för att få honom att lägga mer fokus på att fortsätta hela vägen fram till rutan och inte stanna upp så tidigt för att få belöning.
Flummigt skrivet men ni förstår nog. ;)

Indra har också fått träna lite nu ikväll. Hennes rutskick är klockrena! Hon och jag har också jobbat mycket med rutan så jag har ju i alla fall ett bevis på att det tillslut fungerar… haha.
Hon har fått en mycket finare fot än förut också, lillskruttan :)

Här är en liten träningsfilm från dagen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oszBCxWb0R4&hl=sv_SE&fs=1&]

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *