Lydnadstävling

Tidigt imorse blev jag och hundarna upphämtade av Stina, och sedan bar det av mot Timrå. Lydnadstävling väntade. Nervositeten var ett faktum – som inför varje lydnadstävling med andra ord. Haha. Uschusch…
Indra var först ut. Och gjorde ett fint och stabilt program. Inget vidare fritt följ, men lyckades charma till sig bra poäng där ändå på något vis. Programmet ledde till förstapris, och även titeln LPII! Min duktiga flicka! ♥
Det har varit målet med Indra. Vi får se om vi pillrar lite med klass3-momenten bara för skojs skull. Kanske kommer vi ut något och tävlar där också, vi får se :)

Poängen.
Platsliggande – 8 (satte sig innan kommando)
Fritt Följ – 8,5 (pos)
Läggande – 10
Ink. m. ställande – 9 (går några steg)
Rutan – 8 (dk)
Apportering – 10
Hopp – 8 (islag)
Fjärr – 10
Helhet – 9
Totalt: 174,5, förstapris, placering 3/10

Efter nervös väntan var det sedan dax för Diezel. Vi båda skulle debutera i klass 3!
Han höll ihop genom hela programmet, var jätteglad och laddad som vanligt, och såhär i efterhand är jag nöjd med debuten.
Tyvärr nollade han vittringen – letade jättefint och noggrant, men missade tyvärr två pinnar som låg en bit bort, så eftersom han inte kunde hitta min bland de han letade bland, så tog han bara en.
Jag tappade fokus då, och det ledde även till att fjärren blev sämre än vad den behövde bli om jag varit tydligare…
Då vi gick av planen kände jag mig jättebesviken. Och det enda jag tänkte var att vittringen kan han ju utan problem i vanliga fall.
Mina krav är alltid skyhöga och viljan att lyckas på en gång är kanske lite för stor. Det har både sina för och nackdelar…
Nu, ett tag efteråt, kan jag i alla fall se de positiva delarna – han fick ju faktiskt en 9 på fria följet, var den enda i klassen som fick poäng på rutan där det verkade vara massor av lukter och fick fina ord av både domare, tävlingsledare och publik. ”Du har en superhund” var en kommentar,sådant är såklart jätteroligt att höra.  Jag måste bara våga tro det själv också även på tävlingsplanen, och inte vara så nervös.!

Poängen.

Sittande i grupp – 10
Platsliggande – 10
Fritt följ – 9 (lite pos. problem)
Sättande – 10  (tjusigt…)
Ink. m stå och ligg – 6,5 (DK, långt kommando)
Rutan – 7 (Många kommandon, äter gräs)
Apport över hinder – 8,5 (bus, omtag)
Metallapport – 9,5 (tempoväxl.)
Vittring – 0 (fel apport)
Fjärr – 6 (DK, flyttar sig)
Totalt: 228,5, andrapris, plac 2/4

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *