tar vara på tiden.

Alla uppgifter utom en (som jag ska fota bilder till under helgen) i distanskurserna är färdiga, så nu kan jag bara vänta och se om jag behöver komplettera något…
Nya plugget börjar på måndag, så jag passar på nu att ha några helt lediga dagar, och ägna mycket tid åt mina finaste.
Vi kom precis in från en förmiddag utomhus med långpromenad, lydnadsträning och spår. Trötta och nöjda nu!
Vi promenerade vår nya favoritrunda och fortsatte sedan längs vägen en bit längre en vad vi gått tidigare, nyfiken på vad som fanns längre bort! Vi gick bland annat förbi en stor hästgård som låg så otroligt idyliskt, kan tänka mig att det är väldigt vackert där på sommaren! :-)

La sedan två spår på lägdan bakom huset innan plutten fick komma ut och träna lite lydnad. Lite tasstarget, fotposition, sitt-kvar och platsliggning. Det verkar vara en sån där bra Elvin-dag idag, för han skötte sig alldeles kalas. Liite jobbigt att hålla fotposition där det fanns en massa gottigt i form av koskit på marken, men efter ett par repetitioner fixade han det.
Hundbyte, och så fick Diezel komma ut och köra några rutskick, inkallning m stå och ligg samt några apporteringsövningar. Körde ett lååångt fotgående utan belöning också i ett försök att trötta ut honom och göra det hela lite tråkigare… Misslyckades helt. Det är alldeles för självbelönande för honom att bara få jobba med mig. Det kanske är ett angenämt problem, men ändå ett problem då han inte kan hantera glädjen. Lite studsigt och hetsigt i vissa av momenten, men han tog mina dirrigeringar super, och gjorde fina gripanden och rutskick, så jag är nöjd ändå över prinsen. :-)

Därefter fick Elvin komma ut igen, för att gå sitt spår. Ett rakt och ganska kort. Rådjur hade korsat spåret både här och där, vilket gjorde det lite klurigt för honom men han löste det bra och jobbade bättre och bättre ju närmare slutet vi kom. Leksaken var inte jätteintressant, han ville hellre spåra vidare. ;-)
Velade lite, men eftersom Diezel fick ett rejält lydnadspass så fick Elvin ta Diezels spår också eftersom han spårade så fint i slutet. Och herre min skapare vad jag är glad att han fick ta det också… Jag gick bara och log när han gick spåret.!!
Lugnt, metodiskt och noggrant hela vägen. Ryser lite när jag tänker på det till och med, haha. :-)

Nu blir det lunch, sen ska vi bara ha en mysdag jag och pojkarna!

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *