Maja & Nittra på besök!

Sitter och slöar med Maja. Helt slut efter en lång dag utomhus. Började tidigt, och har varit supereffektiva hela dagen.
Åkte upp till skogen och la spår i morse, hem för frukost, och sen prommis med hundarna för att ta oss an spåren. Det blåste en del, och går mycket råddjur där uppe så hundarna hade det lite knivigt, men jobbade på fint. Diezel har nog aldrig spårat så lugnt och sansat, lite virrigt vid första vinkeln, men i övrigt skötte han sig finfint.!
Efter lunch och lite vila blev det dags för lydnadsträning. Strukturerad sådan, och såå himla roligt & bra att träna med Maja. Tips och pepp är nyttigt.  :)
Överlag är jag nöjd med träningen, framförallt kon&rutskicken gick kanon idag.
Promenad ner till sjön, och bad för hundarna innan vi rullade hemåt igen, och däckade i sängen. Det blir en lugn kväll!

Dagens minus har dock varit Diezels enorma kärlek till Nittra… Herregud säger jag bara, han har aldrig varit såhär tokig i någon tik tidigare. Inte ens någon löptik.! Majas andra hund som är kvar hemma i Övik höglöper så jag vet inte om det är därför han beter sig såhär, eller om Nittra bara är något alldeles speciellt.! Jävligt nonchalant är han i alla fall, och jag har fått x antal psykbryt på honom under dagen.Vår relation brukar inte vara såhär, inte alls, så jag blir irriterad. Menmen.!

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *