100 dagar

Hundra dagar till studenten. Etthundra dagar.!! (firandet väntar dock till onsdag:))
Glädje, blandat med ångest för hur galet mycket som ska hinnas på så kort tid.
Men det ska nog gå på något vis. Mycket roligt är det ju också att se fram emot under dessa hundra dagar, och kanske framförallt så finns det mycket att se fram emot när dessa dagar väl är slut. Men leva i nuet var det, inte bara drömma om sen… :)

Och appropå nuet så kom vi nyligen hem från lydnadsträning, jag och Diezel. Ni ser. Den där anmälningen ledde till att vi tog tag i träningen direkt minnsann.
Det gick riktigt bra ikväll. Fokuset låg på fritt följ, inkallning m stå och ligg samt fjärren. Han trängde lite under foten, men gick fint i övrigt. Vänstersvängarna var kanon och inte ett enda pip (=jag var avslappnad och fokuserad.) Rätt skönt med en hund som är facit på hur jag sköter mig!
Inkallningen och fjärren är våra problemmoment just nu. Inkallningen på grund av att ställandet är för segt, och fjärren på grund av att han inte är helt stilla med baktassarna i alla skiftena. Vi lade i alla fall mycket krut på just kommandot ”stå” ikväll, och jag tyckte det gav fina resultat i både inkallningen och fjärren. Konsekvent belöning bakåt, och tydliga kommandon.  Jag kommer ofta på mig själv att jag slarvar… Vi nöter vidare!

Nu ska jag ta tag i lite pluggande innan jag belönar mig med att krypa ner i soffan med datorn och en kopp té!

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *