Träning i skymningen


Min älskade, vackra prins.

Fredag den 13:e. Men det har inte varit någon otursdag för mig, tack och lov. :)
Åkte och handlade med mamsen i morse, och tog därefter en långpromenad med Diezel. Mötte några barn på vägen hem, och Diezel trippade okopplad förbi dem utan problem. Sådana smådetaljer kan göra mig så stolt. Inte för att det brukar vara några problem, men Diezel blir ofta lite okontrollerat glad vid vissa möten :)

På kvällskvisten stoppade jag in Diezel i bilen och körde iväg till ÖBHK för att kika på lydnadstävling. Och jag blev faktiskt riktigt sugen på att tävla. ”Tur du ska tävla om en vecka då” Sa Sofie… Jag som hade förträngt det. Riktigt SÅ sugen på att tävla blev jag ju inte… haha.
Men i alla fall, när jag kom hem kände jag lite ångest över att det bara är en vecka tills jag och Indra ska ut på lydnadsplanen igen. Kikade på hunddata nu, och insåg att det faktiskt är TVÅ år sedan vi tävlade lydnad senast, hon och jag!
Så strax efter 22 tog jag med mig träningväskan och hundarna ut och körde ett pass lydnad i skymningen. Ett riktigt bra pass blev det. Mutade Indra med köttbullar, och hej vad det gick. Fina rutskick, och efter lite påminelse – en fin inkallning också, med bra fart. Det som kändes bäst var dock fria följet, hennes absolut svagaste moment, då hon har svårt att hålla motivationen uppe där. Men ikväll skuttade hon glatt vid min sida! Gör hon så om en vecka också, så skulle jag bli helnöjd.
Prinsen gjorde också fina rutskick. Jobbade lite på gripanden av metallen också, och det tog sig allt eftersom. Lite snabbare kan de dock bli!
Avslutade passet med ett lång fritt följ, och åh. sådana tillfällen älskar jag honom mer än vanligt, min duktiga stjärna. Positionen var kanske inte perfekt, men han höll sådant fint fokus hela tiden. Det kändes som att han skulle kunna fot hur länge som helst.

Bra avslut på kvällen blev det med andra ord, planen är ett lydnadspass imorgon också. Och eventuellt även lite agility…
Iiih.! jag är inte van att känna mig SÅHÄR träningsmotiverad! Härlig känsla i vilket fall. Jag hoppas den stannar länge :)

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *