Uppvisning

På förmiddagen packade jag och Diezel in oss i bilen och åkte iväg till stan. Lätt förvirring uppstod när parkeringsplatserna nära Jamtli var upptagna, men efter lite letande hittades en. Inte lätt när man nyss tagit körkort, haha.
Tillsammans med Brunflo brukshundsklubb hade vi sen lite uppvisning, då det var vårmarknad på Jamtli. Mycket publik var det, och jättebra störningsträning för Diezel.
Han var väldigt ofokuserad från början. Men när han hade vant sig vid allt ståhej skötte han sig bra, låg lugn vid sidan av planen och brydde sig inte värst mycket om varken hundar eller människor. Bortsett från några tikar som föll honom i smaken. De var han såklart tvungen att spana in, tjejtjusaren…
Vi visade några lydnadsmoment vilket gick riktigt bra. Agilityn var det lite sämre med. Yvig som bara sjutton, och åt dessutom massor av gräs i farten. Förmodligen berodde det på att han inte är van vid allt runtomkring när han kör agility, och att även jag var lite ofokuserad.
Gräsätandet ska i vilket fall som helst tas tag i nu direkt, för det är verkligen inte okej.
Det märktes i alla fall stor skillnad på honom på första och sista vändan vi körde, vilket känns bra. Jag kan ju trots allt inte begära av honom att han ska prestera felfritt i en situation han aldrig upplevt tidigare.
Dagens positivaste var helt klart Diezels slalom, kanonbra gick han!
Indra var också med på Jamtli i sällskap av pappa och min syster och hennes familj. Hon hade enligt uppgifter skött sig jättebra. Duktiga pärlan :)

Det är fortfarande ljust ute, trots att klockan snart är elva, så jag ska ta och se om någon av hundarna är sugen på en kvällspromenad…

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *