Fotograf Sofie Gustafsson »

Sjuttonde januari

 

Min helg har varit toppen. Igår morse tog jag och svart prins en skidtur i solen, det var alldeles lagom temperatur, och så himla härligt.
Vi tog en paus innan vi vände, där jag passade på att fota lite. Tyvärr kom då en skidåkare som Diezel la märke till innan mig, han blev jätteosäker och sprang fram och skällde. Han blev jätteosäker i situationen, ingen av oss var ju beredd på att det skulle komma en människa där.
I alla fall. Jag tycker det är himla svårt att veta hur jag ska hantera sådana situationer. Att bli arg gör honom mer osäker, men samtidigt är det ju absolut inte okej att skälla ut oskyldiga skidåkare. Någon fler som upplevt samma dilemma?
Det positiva är dock att han släpper det mesta väldigt fort, och vi kunde sedan åka hemåt i godanro. Eller ja, snarare i fullfart, men utan obehagskänsla om vi säger så då :)
Det blev lite träning också, på hemmaplan. Sättande under gång känns jättebra, och även hopp-apporten. Fjärren nöter vi vidare med… Vittring har vi inte tränat på några dagar, men ska ta tag i det till veckan igen.
Pindran fick träna lite trix, min motivation räckte inte längre än så för stunden.
Kvällen tillbringade jag och Petra på Pause. Supermysigt. Lite taigentid!

Idag har det varit en lugn dag… vaknade med förkylningskänslor i kroppen så det blev bara en promenad med prinsen.
Indra hängde med pappa på skidtur. Jag ville också åka, men kände att kroppen inte orkade. Jag har inte tid att bli sjuk nu så jag hoppas att det vänder snabbt!

Som ni ser har sidan fått en liten förvandling. Julen är slut, så det fick bli blått tills vidare. Känns inte lika tråkigt som förra layouten i alla fall.
Undersidorna ska också få lite renovering, tids nog!

 • Linda - Jättefint blev det här ju.
  Det låter som en bra helg för er del.!ReplyCancel

 • Jonna & Svante - Håller med om att det är lite svårt att veta hur man ska hantera sitationer likt den med skidåkaren. Tror dock inte att det är bra att bli arg när hunden redan bli osäker, känns som att man ger lite vatten på kvarnen då och så blir det bara värre. Men man måste nog vara med i hela situationen och se exakt vad som händer för att kunna uttala sig om det. :)

  Härlig helg verkar ni haft annars! :)ReplyCancel

 • Tina - Hellu! Ser ut som du haft en toppen helg, synd att du kände av förkylningen bara :S Men du, vart är det du har åkt skidor? Såg super mysigt ut! Åker det mycket folk där? Jag och Kristian behöver ett lugnt ställe att åka på när vi ska iväg för Winston kommer att gå fort värre och då lär ju inte Steppa vilja var sämre ;)ReplyCancel

 • sandra - Härligt att åka skidor, det ska vi också ta tag i snart! Men hennes sele är så konstigt, du måste kika på det! :P PussReplyCancel

 • Mirre - Ohh schnyygt du fått det här, jag har varit med om samma emd bellman flera ggr faktiskt, kanske inte just skidåkare men joggare osv, jag brukar springa bakåt och locka honom till mig så han inser att det är najs att komma till matte och den där joggaren är inget att bry sig om

  Bli arg då förstäker man ju bara det dåliga, då blir det en grej av det och har faktiskt lärt mig att det är beröm för hundens ögon.

  Bellman hade lite otyg för sig och bet i kopplet osv, då blev jag arg i början, men det blev bara värre och han såg det som en vana att bita i kopplet istället.

  Förstår du mitt svammel? kramReplyCancel

 • Caroline o. Lukas - Hmm knepig situation…Lukas tycker inte heller om överraskande skidåkare. Sedan han blev överfallen är han väldigt rädd om rumpan och allt som kommer bakifrån. Så det gäller att vara vaken och vara beredd på allt. Vilket inte är det lättaste…

  Tjusig layout!!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*