Officiell agilitydebut

Jag och Diezel kom hem till Marieby runt 22 igår kväll. Trötta, men nöjda efter en jätterolig helg i Umeå.
Samåkt med Tina & Kristian, och bott i stuga tillsammans med dem och Tinas föräldrar. Och så Steppa, Salsa och Winston förstås.
Jag skulle kunna skriva en lång och utförlig rapport av helgen, men ni får nöja er men den korta versionen.
Lördag. Först ut var agilityloppet. Diezel rev första hindret, och tog en grästugga innan slalomet, vilket ledde till vägran. Nöjd med loppet överlag. Hopploppet var katastrof, usch så missnöjd jag vara efteråt… Första delen av loppet gick bra, sedan hoppade han ramen i däcket två gånger, blev jättefrustrerad då jag tog tillbaka honom, och gick istället iväg och åt massor av gräs i frustration. Jag blev irriterad och tog med honom av planen.
Dagen och kvällen gick åt till att fundera över detta gräsätande. Ett stressbeteende, ja. Men vad göra?
Tina & jag funderade på många lösningar innan sovdags, vissa mindre genomförbara, haha. Eller vad tror ni om silvertejp? Det är väl lösningen på allt?;)
Dag två. Och många bitar föll på plats. Agilityloppet först även då. Och även nu blev det tio fel på hinder. Han hoppade ramen på däcket två gånger (tunt däck vilket vi aldrig tränat tidigare) och blev frustrerad och åt gräs även när jag tog om i det här loppet, men istället för att bli irriterad på honom försökte jag nonchalera och sedan köra vidare, vilket fungerade riktigt okej.
Hopploppet blev en fin avslutning på helgen. Min handling var inget vidare, men vi tog oss igenom loppet med fem fel (förbisprungen platt tunnel) och endast en grästugga! En tredjeplacering och Diezels första agilityrosett. :)

Detta gräsätande då… Jag måste vara 100% tydlig med vart han ska, då han visade tydligt under söndagens lopp att han endast tar gräs när jag är sen i min handling, eller inte är tillräcklig tydlig. Det är lättare sagt än gjort, då jag blir frustrerad när han tar gräs, och vi har heller inte kört ihop oss riktigt på banan, Diezel och jag.
Men det ska gå. Nu jävlar blir det träning framöver, min tajming och en hel drös med andra saker ska förbättras under den här sommaren. :)
Avslutar med att plocka fram det som jag tycker varit allra mest positivt med helgens lopp, nämligen starterna. Han har suttit jättefint i starterna, helt tyst och utan ansats till tjuvstart. Att jag kan ta det där djupa andetaget innan ”kör” är guld värt!
Hm. Kanske inte blev så kort inlägg ändå…

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *