känslan.

Grabbarna somnade i princip direkt vi kom innanför dörren nu, trötta efter promenad & lydnadsträning.
Vi gick längs elljusspåret och stannade till vid en liten fotbollsplan för träning. Och vilket pass det blev med båda två, utan att tveka det allra bästa träningspasset jag och Elvin har haft, något föll verkligen på plats.!

Jag kikade på en film häromdagen från när Diezel var i Elvins ålder (7 mån) och insåg hur olika jag lagt upp deras träning. Vid den åldern kunde Diezel bl.a gå ett ganska långt fritt följ, läggande under gång och tvåans fjärr. Dock var kvalitén på det hela, såhär i efterhand, inget vidare, många delar kunde varit bättre. Man lär sig verkligen för varje hund, och tur är väl det. :-)
Elvin har under sin träning hitills mestadels fått pyssla med stadga i sitt/ligg/stå, lägga en grund till ett fritt följ, läggande under bakåtmarsch och lite så. Vi har gått sakta framåt och varit noggranna för att  minska risken att ljud eller höga aktivitetsnivåer uppstår framöver.

Och idag kändes det verkligen som att det här upplägget har varit bra för Elvin. Vi jobbade lite på positionen i olika delar av fria följet, samt en del sitt/ligg-stanna. Provade även ställande under bakåtmarsch för första gången, och det var där jag fick kvitto på att vår stadga-träning varit nyttig, han bjöd på flera frivilliga snabba ställanden, och höll sedan positionen utan problem, även när jag utmanade honom lite. Han hade så himla fin attityd och fokus under hela passet, som gjorde att jag bara inte kunde låta bli le, duktig liten!!

Diezel fick även han jobba på positionen i fria följet, fokus nu ligger på att han inte ska trilla för långt fram och det känns som att han började få en liten förståelse för vad jag var ute efter, blir kul att se vart träningen utvecklas.
Vi jobbade även en del på stadga i skiftena i dumrutan då han på sistone gått upp i stress vid det momentet av oklar anledning.
Han gjorde idag alla skiften väldigt fint, utan tendens till stress och gräsätande. Vi avslutade med en inkallning, och även där bibehöll han lugnet = inget gräsätande alls. Wiho! :-)

Lite flummigt inlägg kan hända, men ville få ner tankarna i text så fort som möjligt innan de försvann. Nu väntar lite städning följt av plugg. Hämtade igår mina böcker till nya kursen som snart börjar (Lycka & välbefinnande) så jag ser fram emot att kika vad det är för något!

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *