Hundlördag

Dagen har spenderats till största delen utomhus, vilket känns i kroppen nu. Blir nog en tidigt kväll :)

Började med att åka iväg till klubben i morse, och hade lite tävlingsträning tillsammans med Sofie och Antje, och Göran som agerade tävlingsledare.
För vår del gick det sådär, Diezel blev ganska störd av hundar som gick förbi osv. Och var lite seg vid både sättandet vid läggande under gång, och på fjärren. Vilket han inte brukar vara…
Rutan körde vi med target, och det gick bra.
Körde två platsliggningar, och båda gick bra. Under andra platsliggningen var jag faktiskt lite orolig då han låg bredvid sin stora kärlek – schäfertiken Styrka. Men han hade bara legat och tittat på henne som tur var ;)

Efter att ha varit hem en sväng och fått lite magen, blev vi upphämtade av Stina & Caliber och åkte iväg till stan – miljöträning väntade. Även Indra fick följa med den här gången :)
Alla 3 fyrbenta skötte sig bra på stan, trots att gågatan var full med folk.
Vi mötte en hel del hundar också, vilket jag tyckte var bra. Vi tränar alldeles för lite hundmöten jag och Diezel… Men det var inga problem alls.
Indra är så lättsam, hon bryr sig inte ett dugg om varken hundar eller människor. Förutom när vi mötte Sara då, då blev båda hundarna överlyckliga :)

Nöjda efter en runda i Östersund åkte vi tillbaka till mig för att låta hundarna springa av sig, och sedan belönade vi oss själva med glögg och pepparkakor. Mys :)

Nu ska jag och hundarna ha myskväll – borsta pälsar, klippa tassar och sedan krypa ner i soffan och ladda för morgondagen :)

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *