Fårvallning

Igår kväll, efter lite orkarjagkörabil1timmes-velande så åkte jag och hundarna upp till Lundsjön och Stina & Marcus.
Glassätande, tv-tittande, hundpratande osv. Bra kväll.
Lördagen började tidigt. Frukost, därefter lydnadsträning. Indra var galen och söt, studsade omkring som bara den, rutan satt som en smäck och foten var bra för att vara Indra. Diezel-duffen var också duktig, gjorde vittringen bra och likaså rutan. Lite problem med inkallningen dock – jag vill ha ett snabbare ställande, men han var inte riktigt med på noterna. Klurar vidare där…
Därefter kom även Harriet och hennes grabbar, och så bar det av ner till fårhagen.
Jag och Diezel hade inte träffat får på… ja, över ett år i alla fall… Så lite nervös över hur han skulle sköta sig var jag allt, haha. Men det gick över förväntan. Från början var både han och jag lite vilsna i vad vi skulle göra, vilket ledde till en yr och skällande Diezel och en irriterad Sofie. Efter en stund trillade bitarna i alla fall delvis på plats, och mot slutet så flyttade vi runt fåren riktigt lugnt och fint i hagen. Det var jätteroligt att äntligen få valla lite igen!
Liten fikapaus och avvinkande av Harriet innan vi gick ut för ännu ett lydnadspass. Effektiviteten har verkligen flödat hela dagen, och efter intagen älgkött&potatismiddag så kom tröttheten över oss alla!
Mycket lyckad lördag! :)

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *