Fotograf Sofie Gustafsson »

Vem vet vilken väg man ska gå?

Sitter och kikar runt lite, och försöker komma fram till vad jag vill göra efter studenten.
Just nu är det ett enda virrvarr i huvudet och jag vet i stort sett inte alls vad jag vill.
Plugga ska jag göra. Det är det enda jag vet. Det som snurrar omkring just nu är foto, journalistik, fastighetsmäklare, etologi, webbdesign, ekonomi… Ja, ni hör ju. Vilket trassel.
Flytta vet jag också att jag vill göra. Men vart. Ja, det är ju ytterligare en fråga.
Ingen brådska, du hinner, osv. säger många. Och ja, självklart. Men kontrollfreak som jag ofta är – så vill jag ha en klar plan för vad jag ska göra när skolan är över.
Gaah.! Dessa val. Hela livet består av val, men ingen av oss valde att bli födda. Intressant. ;)

Dagen har förövrigt varit väldigt härlig. Började med en fin morgonpromenad med hundarna, solen sken och marken glittrade av frost.
Därefter iväg till skolan för en lektionen, och sedan vidare till stan för inhandling av vinterjacka och vantar, välbehövligt nu när det börjat bli minusgrader!
Det nyinköpta behövde testas, så efter hemkomsten begav jag och hundarna oss ut på långpromenad i skogen. De hade massor av energi båda två efter att ha spenderat några timmar ensamma. :)
När vi kommit en bra bit upp i skogen kom tankar på att en björn hade setts inte långt därifrån för ett tag sedan, vandrade sedan visslandes hemåt igen…

  • Jonna & Svante - Jobbigt med så så många stora val framför sig, fast samtidigt roligt! Föga tröstande kan jag säga att det kommer klarna, när jag gick gymnasiet skulle jag aldrig gissat på staden och utbildningen jag sedan valde. Nu jobbade jag visserligen två år innan jag började plugga, men ändå. Så här i efterhand är jag dock väldigt glad att det blev som det blev. Är säker på att du kommer komma fram till vad du verkligen vill!ReplyCancel

  • Emma - Om du inte vet exakt vad du vill läsa så kan du väl prova lite av varje? Plocka själv ihop ett års studier med en blandning av olika kortare kurser i just de ämnen du funderar på? Så efter det året vet du kanske bättre vad det är du vill satsa på? Sedan är det väl bara att försöka hitta en stad som erbjuder de kurser du vill gå. En tanke bara. :)ReplyCancel

  • linda - Åh, vilken färg blev det, på jackan??ReplyCancel

  • Caroline o. Lukas - Vet precis hur det svårt är. När jag tog studenten visste jag att jag skulle plugga vidare, men till vad…Tog ett år att komma på. Pluggade upp lite behörighet och betyg men det räckte inte så helt plötsligt halkade jag nu in på en lite annan riktning :)
    Lycka till!ReplyCancel

  • Malin - Det kommer bli bra! Jag visste inte någonting heller å ännu har jag ingen aning, haha ;)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*