Söndagsrapport

En söndagsrapport när det egentligen är måndag. Klockan är sent med andra ord, men jag klev upp sent idag, så det jämnar väl ut sig… Eller blir till en väldigt ond cirkel… hmm…
I vilket fall som helst, jag har haft en väldigt bra söndag. Söndagar behöver inte vara tråkiga, de kan vara bra också. (Kanske tänker jag bara såhär för att jag fortfarande har sommarlov, och är ledig imorgon. Om två veckor kan det kanske låta annorlunda…)
Började dagen med sovmorgon, oplanerad & väldigt lång sådan. Frukost till mig och hundarna innan vi hastade iväg till Öbhk och träning tillsammans med Sandra och Sofia. Det blev mycket grundträning i agilityn för båda hundarna, nyttigt. Gick riktigt bra dessutom, Diezel börjar förstå kommandot för tighta svängar, och Indra har inte alls så stora svängar som jag tidigare trott – allt handlar om min placering. Lite lydnad blev det även för Diezel – som till en början var väldigt ofokuserad. Jag blir då lätt frustrerad, men för att slippa onödigt bråkande, så har jag nu istället börjat med att  utan gnabb bara sätta bort honom en liten stund, när min frustration är borta försöker vi igen. Utan att det blir dålig stämning.
Han gjorde en helt okej inkallning m. ställande och läggande, och en fin fjärr (det tar sig!!!) så vi skulle avsluta med lite fritt följ, oturligt nog visade det sig då, att det förekom skytte på andra planen så det blev en tråkig avslutning för en skotträdd Diezel… Vi lekte lite istället, och när han lugnat sig så åkte vi hemåt… Lite besviken. Positivt är dock att han inte låste sig helt, utan tyckte att det var väldigt obehagligt men kunde efter någon minut leka i stort sett som vanligt igen. Jag fick obehagliga tankar om att han nu skulle koppla ihop skott och fritt följ.. Så blev dock som tur var inte fallet, visades det senare på hemmaplan. Skönt. :)

Efter träningen tog jag med hundar, badlakan & lite melon med ner till sjön. Solen lös och vi var ensamma nere vid bryggan där vi hänger nuförtiden. Så himla härligt var det. Indra skuttade runt , och Diezel simmade nöjt omkring runt bryggan. Det såg så härligt ut, så jag tog mig faktiskt årets första dopp i storsjön också! Kyligt, men ändå ganska skönt.
Ett par timmar senare vandrade vi hemåt igen, och fick i oss lite middag. Promenad upp till mamma och pappa för att lämna Indra där, och sedan tillbaka för att möta Elin. Hon är precis hemskjutsad efter att vi avslutat en bra söndag med Smoothie & Sex And The City.!
Nu blir det några timmars sömn, med förhoppning om att vakna upp till en lika fin måndag.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *