Fotograf Sofie Gustafsson »

skogen.

skog1

Appropå ett inlägg som skrivits på Häromi.se gällande hundhälsa, så funderade jag över just det ämnet,
under morgonens promenad med prinsarna.
Jag funderade över det, medan de två galna sprang omkring
bland stenar och mossor, i en skog som badade i solljus.
Jag kan ibland få en släng av dåligt samvete, när jag ser hur många som är så duktiga att regelbundet kolla upp sina hundar hos kunniga hundfysioterapeuter, simträna, vibba och aktivt fysträna och massera sina hundar.
Dåligt samvete, för att jag är så himla dålig på just allt sådant.
På att aktivt jobba för att förebygga skador osv.

IMG_8043

Men medan jag gick där i skogen, och såg mina hundar glatt härja omkring.
Så kände jag, att vi har ju klarat oss väldigt bra från skador, och de är i fin fysisk form ändå.
Utan att jag aktivt fokuserar på det, och trots att jag valt att prioritera både
mina pengar & tid på andra sätt.
De får långpromenera, träna och spendera mycket tid utomhus varje dag.
De får motionera på olika typer av underlag & springa i otrampad terräng. Springa i djupsnö vintrarna & simma i sjön på somrarna. Jag strävar alltid efter att hålla dem i lagom hull (vilket för mig innebär att de hålls ganska tunna för att inte bära på något extra), de har fina pälsar, är välmusklade och det blir överösta av kärlek varje dag.

skog2

Kanske, skulle de må ännu bättre om jag gjorde
fler aktiva val för att hålla dem i form genom andra typer av fysträning och dylikt.
Men så länge de är friska, rörliga, skadefria, glada och så pass jämnt musklade att jag själv inte känner något annat. Så puttar jag bort mitt dåliga samvete, och fortsätter såhär.

Med massor av tid i härliga skogar,
bland stenar och mossor.

Inlägget är i samarbete med Häromi

  • Maja - Så sant! Jag tycker att det är att slänga pengarna i sjön om hunden inte behöver rehab, då är det såklart enda tänkbara! Springa fritt i terräng och olika underlag är bästa tänkbara anser jag.!

    Jag är trots allt inne på tioende hunden i hemmet, och aldrig gjort något sådant med mina hundar. Trots detta tror jag nog, att mina hundar har levt ett rätt fint liv, med daglig motion på olika sätt för att stimulera kropparna deras & förebygga skador genom att se till att muskelmassan sitter där den ska och att de har god fysik<3ReplyCancel

  • Marlene - Jag förstår dem som kör i eliten med sina hundar att de pysslar om dem som om de skulle gå sönder annars. De lever för sitt intresse och är måna om att djuren är i toppform. Men det får inte gå till överdrift. Hundarna måste ju få vara hundar också. Härja fritt och ta risker i naturen.

    Dina troll mår ju prima och lever ett hundans liv. Ha inte dåligt samvete, det kan folk som har feta och vanskötta hundar få ha ifred. KramReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*