Fotograf Sofie Gustafsson »

recept på chokladfondant.

chokladfondant

CHOKLADFONDANT
Antal portioner: 4

200 g choklad
200 g smör
4 st ägg
2 dl socker
1 dl kakao
1 dl vetemjöl

Gör så här
1. Smält smöret på spisen och blanda i chokladen tills allt smält samman.

2. Vispa ägg med socker tills sockret löser sig.

3. Vispa ner chokladsmöret tillsammans med ägget och sockret.

4. Sikta ner vetemjöl och kakao i smeten, sikta så du slipper klumpar.

5. Slå upp i portionsformar, testbaka en chokladfondant i ugnen. 220 grader i ca 7-12 minuter.
Allt beror på ugnen. Testa er fram! Fondanten ska vara hårt på ytan och mjuk och rinnig i mitten.

Receptet är taget från recept.nu 

  • Elaine - Meeen som det ser GOTT ut! :D Chokoholic som man är, så borde jag också prova det där receptet…ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*