Fotograf Sofie Gustafsson »

Praktik och spår

Ingen skola på tre veckor. Jag behöver nog inte ens säga vad jag tycker om det :)
Istället så har jag praktik på en liten hästgård. Första dagen idag och jag tror det kommer bli roliga veckor. Trevliga människor och trevliga hästar.
Jag hade körlektion i morse, så det blev mestadels lite introduktion när jag kom till stallet. Presentation av hästarna osv.
Imorgon hinns det förhoppningsvis med lite ridning och annat i alla fall. Ska bli roligt att få rida andra hästar än skolans halvblod!

Efter middagen drog jag med mig hundarna och pappa upp till skogen för att spåra. Årets första spår till och med.
Pappa fick lägga ett spår till Indra, ett ganska kort spår. Jag med noll koll gissar på 150-200 meter.
Jag trodde hon skulle yra omkring lite till en början, som hon brukar ibland, men hon var riktigt riktigt duktig,  tappade bort sig en gång, men hittade tillbaka och tog upp spåret fint igen. Duktig gul minnsann!

Diezel… Visst brukar han ha fart i spåret, men nu verkade det som att han samlat energi under hela vintern! Jag var verkligen inte beredd så det började med full fart, flygande Sofie och tappad lina. Fick fatt i hund och lina och tog tillbaka en bit. Han tog sen upp spåret fint igen, jag höll ordentligt i linan den här gången, och han hittade fram till slutet utan problem.
Han är så härlig. Vad vi än hittar på tillsammans så älskar han det. Så även spårandet. Jag hoppas vi kommer iväg mer framöver, för det är riktigt roligt, även om jag är väldigt okunnig på området.

Trött efter heldag, nu ska jag plugga körkortsteori och slappa resten av kvällen :)

 • Hanna - Åh, låter som härliga veckor framöver. :) Så roligt att spåra med hundarna.ReplyCancel

 • Emma - Härligt att praktiken känns så bra! :) Kul med spår också, det måste vara roligt med en sådan hund som Diezel som hänger med på allt! :)ReplyCancel

 • Sofie - När jag kommer hem nästa gång ska jag ta med er & spåra! ;)ReplyCancel

 • Sandra - Spåra med oss! :) Kul att det gick så bra med första spåren för iår!ReplyCancel

 • Emelie - SV: Tack för orden i min blogg! Vad roligt att du ska till SHU’s agilityläger. För mig blir det hemmaplan, men det kommer bli himla roligt!
  Då ses vi!
  / Emelie :)ReplyCancel

 • Johanna & Max - Vad roligt med praktik!!ReplyCancel

 • Maria, Rocky & Malte - Jadå, han växer nog till sig han med fast en stor Golden kommer han aldrig bli men det ville jag inte ha heller från första början så tur är väl det :)ReplyCancel

 • Anna&Trion - Gud va roligt att göra praktik på en hästgård!
  Tack för krya-på-dig-kramen ;)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*