Hovslagare, nästa?

Dagen tillbringades i stallet. Hoppning stod på schemat = ganska så nervös Sofie.
Hoppning är inte min grej… Inte sedan en avramling i samband med det för några år sedan. Det sitter kvar än, skulle jag ha möjlighet att träna hoppning oftare skulle det säkert bli bättre men nu är det som det är.
När läraren säger att vi bl.a ska hoppa bana blev jag inte mindre spänd precis, men det gick faktiskt bättre än väntat, och kändes bra när jag kommit runt banan! :)
  Nästa lektionen var det dax för något helt nytt, nämligen Hovvård. Det verkar vara en riktigt intressant del i en av kurserna!
Idag blev det mycket teori, men vi fick även testa att verka varsin ”slakthov” Måste medge att det kändes inte jättetrevligt att hämta en död hästs ben i frysen, blodiga benpipor som stack ut på vissa, osv. huga. Men när vi väl var igång så var det riktigt roligt i alla fall, men svårt!
Sara tyckte att jag skulle satsa på en karriär som hovslagare, men nej, på tok för tungt arbete för min del! *vekling*

Hade faktiskt lite träningsmotivation ikväll så hundarna fick sig ett lydnadspass som jag är väldigt nöjd med!
Diezel fick träna rutan med target i mitten, har bestämt mig för att backa lite i träningen där.
Vi tränade även på gripanden (apportbock) och inkallning m. ställande.
Prinsen får mig alltid på bra humör, hur lyckas han alltid vara så himla glad och alert?!
Indrapindra lullade runt lite, några rutskick, någon inkallning och lite apportering. Min go-tjej, så duktig så.
Så länge jag tränar kravlöst och belönar massor så tycker hon att det är toppenkul. Nu kör vi vidare på det, jag har ju den lille svarte att ställa krav på istället ;) haha.

Har lite beslutsångest! Klubben har tävling i December, och jag känner att nu MÅSTE jag faktiskt tävla. Har inte tävlat lydnad sedan April…
Men problemet är att jag vet inte vem av dem jag ska tävla med, vill tävla båda, men det blir ju lite knivigt då de tävlar i samma klass.
Vill tävla Diezel för att förhoppningsvis kunna få ett förstapris och kunna träna inför trean under vintern (men man ska såklart inte ta ut något i förskott…!) Men samtidigt har ju Indra inte tävlat lydnad på år och dag och skulle nog tycka det vore kul att tävla på klubben.
Hm… Några dagar till anmälningstiden går ut, så får fundera lite.

Nu ska hundarna ut på kvällsrastning, sen ska jag krypa ner i sängen!
Natti :)

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *