Fokus

Jag slutade ganska tidigt idag, så jag och Sandra åkte iväg och tränade lite agility. Trötta var vi båda, så det var nära att vi tog en powernap i bilen istället för att släpa oss ut och träna ;)
Men ut ur bilen tog vi oss tillslut, och det blev ett riktigt bra träningspass. Fokus på kontaktfält för Diezels del, vilket han gjorde bra. Glömmer bort sig lite ibland, men kommer ofta själv på att något glömdes, och stannar upp.(om än lite sent) Lite mer rutin så ska det nog sätta sig i hans ryggmärg!
Vi körde några hoppkombinationer också. Att han är känslig på vad jag gör märktes verkligen väl idag. Första varvet var jag lite lat, följde inte med och stöttade ordentligt och hade dålig tajming i bytena. Han klarade hela kombinationen felfritt men utan flyt och med osnäva svängar. Jag tog och väckte upp mig själv, och tog det hela ännu en gång. Och vilken skillnad sen, jag blev riktigt förvånad över hans tighta svängar, och hur fokuserad han var hela varvet.
Det säger väl sig själv egentligen, men att skriva ner det leder ofta till förändring för min del.
Jag måste verkligen börja planera våra träningar bättre, och se till att vara fokuserad redan från början. Annars är jag jäkligt orättvis om jag begär av Diezel att han ska vara det.
Indra var duttig. Sprang på bra och var glad! Hon fick träna lite trix också, vilket hon alltid blir så himla glad av. Hon borde kanske egentligen blivit freestylehund, hihi.

Det här med hundträning slutar aldrig fascinera mig. Det är så underbart att se hunden tänka så det knakar. Kom på igår kväll att Diezel borde lära sig buga, och bestämde mig för att shejpa in det. Han bjöd på två-tre riktiga buganden igår, och så vi provade vi lite idag innan agilityn, igen. Och jäklar, idag bjöd han på bugande efter bugande. Vi ska ta ett kort pass till strax.
Att hundträning kan vara så roligt!

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *