2009

Årsresummé. Det händer mycket på ett år, är det menat att man ska kunna komprimera det till en liten text?
Här är mitt försök.   

Mitt 2009
Vissa saker sätter sig i minnet lite extra av året som gått…
Året började med att Diezels syster Grace flyttade till himlen. Otroligt tragiskt, och jag tänker ännu på henne ofta. Lilla fina grejan.
Jag tog efter mycket fundering mod till mig och bytte klass, vilket är ett val som jag inte har ångrat!
Under 2009 har jag till viss del tappat kontakten med vissa vänner, men knutit desto starka band till andra, och även träffat många nya personligheter.
Min och Diezels vecka tillsammmans med Linda, Lisa och hundar i Enköping och Norrköping i somras är ett av årets ljusa minnen, det är även Diezels höftledsröntgen då en ångestklump som länge funnits, äntligen försvann.
Jag minns såklart med glädje även härliga (och ganska blöta) agilityhelger, min, saras och fridas regniga picknik och mysiga dagar i lundsjön, stockholmsresa, och såklart – jag har ju upptäckt hur roligt det är med vallning.
Jag har dessutom tagit farväl av en mycket älskad liten vän, min kanin Esmeralda flyttade till himlen strax efter sin 7 årsdag. Att något så litet kan ta så stor plats i hjärtat…   

  regnigpicknickochannat089.jpg picture by sofieplusindra  

 

 

 

 

 

 

 

DSC00193
 
 

 

  

 

 

 

 

 

 

Indras 2009
Första året som kastrerad. Otroligt skönt att slippa löp och skendräktighet. Hon har varit gladare än innan, men det hör nog till hennes personlighet att ha dippar ibland. Indra är helt klart en tänkare, precis som jag.
Någon lydnadsstart har det inte blivit för oss i år, pga hennes varierande humör och träningsmotivation. Men tävlat agility har vi gjort, och är numera uppe i både hopp och agilityklass III. Något jag, när vi började träna agility, inte ens vågade hoppas på.
Indra är inte som alla andra, den saken är klar. Hon har som vanligt lyckats charma en del nya personer detta år, och som vanligt varit världens bästa guldpärla! 

  9juni048.jpg picture by sofieplusindra 

 

Diezel 2009
Vilket år vi har haft, jag och Diezel. Han blev 1 år i April, och strax därefter väntade röntgen av höfter och armbågar under vår visit hos Martina nere i Sundsvall.  A & UA blev resultaten. Det var ren lycka.
I maj blev det  debut i lydnadsklass I, glada och nöjda steg vi av planen. Och det hela slutade med förstapris och andraplacering!
Vi påbörjade vallkurs, det var otroligt roligt att på prova på, men kände att just den här kursen inte passade oss.
Lite spårande har det blivit, full fart säger Diezel och jag hänger på så gott jag kan.
Diezel har dessutom mentalbeskrivits, skotten var läskiga, men resten är jag jättenöjd med. Det var kul som attan med Mh!
På Lucia så debuterade vi även i lydnadsklass II, förstapris och andra placering även denna gång. Känslan inne på planen var ännu bättre än debuten i klass I, och jag tror jag har lyckats erkänna för mig själv nu att vi kan faktiskt.
En stor förändrning som skett i år, eller kanske snarare ett resultat av vad vi jobbat på, är Diezels syn på människor – numera tycker han att nya människor är spännande, och har inget emot att folk kliar på honom. Otroligt skönt!
Framför allt, så har jag och Diezel blivit ett riktigt team i år, han är min andra halva, och jag kan bli tårögd av att bara tänka på honom, min fina fina prins.

 

  9juni044.jpg picture by sofieplusindra  

2010
Året jag fyller 18. Lite läskigt, 18 känns vuxet. Men jag känner mig inte vuxen för fem öre.
Det ska i alla fall bli ett bra år. Körkort ska tas.  Och det ska även Indras 2 förstapris i lkl II som fattas för LP.
Pindran ska fortsätta jaga nollor i klass III i hopp och agility. Vi drömmer om Cert…
Jag ska bli mer positiv och sänka kraven på mig själv.
Diezel ska debutera på agilityplanen, det blir en fartfylld historia kan jag tro. Roligt ska vi ha, och kontakfälten ska vi vara konsekventa med redan från början.
Jag och Herr Svart ska förhoppningsvis även komma igång mer med vallningen, och försöka gå en spårkurs. Han ska även ställas ut officiellt.
Starta lydnadsklass III ska vi också göra, jag och svarten. Och så ska vi åka mycket skidor.
Mer tid ska ges till att bara vara, tillsammans med hundarna. Gå fler långa promenader och mer sittapågolvetochgosa.
Jag hoppas även på att jag under 2010 kommer kunna träffa mina fina vänner som bor alldeles för långt norrut och alldeles för långt söderut!
       

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *