Fotograf Sofie Gustafsson »

100 dagar

Hundra dagar till studenten. Etthundra dagar.!! (firandet väntar dock till onsdag:))
Glädje, blandat med ångest för hur galet mycket som ska hinnas på så kort tid.
Men det ska nog gå på något vis. Mycket roligt är det ju också att se fram emot under dessa hundra dagar, och kanske framförallt så finns det mycket att se fram emot när dessa dagar väl är slut. Men leva i nuet var det, inte bara drömma om sen… :)

Och appropå nuet så kom vi nyligen hem från lydnadsträning, jag och Diezel. Ni ser. Den där anmälningen ledde till att vi tog tag i träningen direkt minnsann.
Det gick riktigt bra ikväll. Fokuset låg på fritt följ, inkallning m stå och ligg samt fjärren. Han trängde lite under foten, men gick fint i övrigt. Vänstersvängarna var kanon och inte ett enda pip (=jag var avslappnad och fokuserad.) Rätt skönt med en hund som är facit på hur jag sköter mig!
Inkallningen och fjärren är våra problemmoment just nu. Inkallningen på grund av att ställandet är för segt, och fjärren på grund av att han inte är helt stilla med baktassarna i alla skiftena. Vi lade i alla fall mycket krut på just kommandot ”stå” ikväll, och jag tyckte det gav fina resultat i både inkallningen och fjärren. Konsekvent belöning bakåt, och tydliga kommandon.  Jag kommer ofta på mig själv att jag slarvar… Vi nöter vidare!

Nu ska jag ta tag i lite pluggande innan jag belönar mig med att krypa ner i soffan med datorn och en kopp té!

 • Emma - Oj, bara 100 dagar kvar! Det kommer säkert gå fort, men jag hoppas att du ändå kan leva i nuet som du säger! :)

  Kul att träningen går bra! Ni kommer säkert få ordning på både fjärren och inkallningen också ska du se!ReplyCancel

 • Hanna - Vad härligt att snart ta studenten och livet efteråt löser sig av sig självt.

  Som vanligt underbara bilder. Vad använder du för kamera/objektiv?ReplyCancel

 • Karro och King :) - Det är nog en bra metod, att anmäla sig för att få fart på träningen, haha :) Skulle kanske vi behöva :) Fina vinterbilder :)ReplyCancel

 • Elin - Jadu Sofie, hundra dagar det går på ett kick ska du se. Hoppas att du fortfarande överväger GBG som staden efter studenten ;-) Vill träna lydnad med dig!!!

  Är så nöjd med Freja efter tävlingen, med tanke på hennes problem så känns det verkligen som att vi börjar komma någon vart nu. Vi byter till en rättvis domare nästa gång bara, så har vi förstapriset då – hahaha.ReplyCancel

 • Sandra - Hundra dagar går vääldigt fort, snart är det studenten!ReplyCancel

 • Maria - Ah sjukt fina bilder, du får det se jätte mysigt ut med vintern, tills man själv tittar ut igenom fönstret;)ReplyCancel

 • Jonna & Svante - Så härligt, det kommer förmodligen gå jättesnabbt! :)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*